Skriv-wannabe

fredag, december 30, 2005

Rekat och fotat i Luleå!

Jag har varit ute och snurrat med bilen i Lule och fotat kritiska hus och ställen i skrivo-historien! Kändes mycket autentiskt-författar-wannabe att stå där med kameran och ta bilder på gatuskyltar och paprikor på Kvantum...
Nu är det ju helt fel årstid, massa enorma snövallar överallt här, men det var väldigt kul ändå. Jag upptäckte lite fel, som att hus inte var rosa utan gula, gatunummer var högre eller lägre, etc. Och så hittade jag en pizzeria också, den låg perfekt placerad runt hörnet från det ställe där jag tänkte att Max och Lina bodde. Klick.
Jag har tom gått så långt som att tänka på handikappvänlighet, snacka om seriöst. Gjort mentala noteringar som "aha!" det finns ju hiss i Smedjan!" eller "just det, den där Ica-affären har inga trappor, det är bra" och "vilken schysst hårsalong med ramp där vid Loet, det är ju där han klipper sig!". Galet, eller? Vill ni ha tillgänglighetstips i centrala stan, hör av er ;)
Det enda jag saknar är en bra bar, en riktig bar, som inte har trapp-entré. Inte den där Il Lardo, som är fd Pimpinella och Magento och allt vad den har hetat. Någon annan bra?
Saknar också ett gym med samma kriterier? Handikappvänligt?

När jag kommer hem igen så kan jag illustrera hela serien här! Göra en bilderbok, för vuxna...

Gott nytt år så länge!